Upprop för halverad köttkonsumtion till 2030

Djurhållning för köttproduktion kräver mycket mark, vatten och energi. Vår köttkonsumtion utgör ett allvarligt hot mot Sveriges miljö- och klimatmål. Den kräver också väldigt mycket resurser i andra länder. Bland annat skövlas stora mängder mark i Sydamerika för sojaodling för foder till svenska kor, grisar och kycklingar. Enligt FN står kött, mjölk och ost för 14,5 procent av de globala växthusgasutsläppen.

Vi uppmanar därför regeringen att sätta ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige till 2030 och att ta fram en konkret handlingsplan för hur det målet ska nås.


Namninsamling för halverad köttkonsumtion till 2030

Därför behövs ett nationellt mål om en halvering av köttkonsumtionen i Sverige

[signature]

246 signatures

Dela denna namninsamling med dina vänner:

   


 

Senaste underskrifter
246Linda ÖbergStockholmJul 21, 2017
245Eva MattssonSkanörFör djuren. För hälsan. För planeten. Öppna ögonen! Öppna hjärtat!Jul 21, 2017
244Eva-Therese ErikssonStockholmJul 21, 2017
243Niclas KleinHöganäsShould be now, there is no morale justification to exploit other species.Jul 20, 2017
242Ahmad HashemStockholmDjur förtjänar inte att dö. Detta skadar inte bara dom utan oss själva och planeten.Jul 20, 2017
241Marika AnderssonUPPSALAJul 20, 2017
240Julia MattjusSkellefteåJul 20, 2017
239Nathalie AnderssondjursholmJul 20, 2017
238Emma Thorell StårstaJul 20, 2017
237Sara KorpelaStockholmJul 20, 2017
236Maja VahlbergBullmarkHur jävla viktigt som helst!Jul 20, 2017
235Karolina Baptista UmeåJul 19, 2017
234Viktorija VilcinskaiteUmeåSOSJul 19, 2017
233Charlotte Lindeborg Solna Jul 19, 2017
232Josefin LiedgrenSkellefteåHeja vego Jul 19, 2017
231Marianne Paulsson Jul 15, 2017
230Zuzanna ChetnikUppsalaJul 13, 2017
229Andreas MellgrenUddevalla Jul 13, 2017
228Malin LundbergSkellefteåJul 12, 2017
227Tim OlssonJul 11, 2017