Nyheter

Stort tack till alla som kom till årsmötet igår!
Nedanstående blev valda.

Ordinarie ledamöter:
Per-Anders Jande
Kerstin Amelin
Misa Sundvall
Saga Gradevärn

Suppleanter:
Jill Selander
Blenda Agell
Joakim Ivarsson
Toivo Jokkala
Monica Engström

Revisor:
Martin Smedjeback

Revisorssuppleant:
Romuald Bokej
... Läs merLäs mindre

1 dag sedan  ·  

Se på Facebook

Att palmolja är en stor miljöbov kan inte ha undgått någon. Nu kommer det dessutom larm om att oljan är cancerogen. Förhoppningsvis bryr sig många om sin omedelbara hälsa och försöker undvika palmoljan nu. Det ger även positiva miljöeffekter.

SvD: "Raffinerad palmolja innehåller ämnen som är cancerframkallande och kan skada njurar och testiklar, varnar EU:s myndighet för livsmedelssäkerhet, Efsa. Särskilt oroande är höga halter i bröstmjölksersättning. Svenska Livsmedelsverket arbetar nu för att EU ska införa stränga gränsvärden."
... Läs merLäs mindre

1 månad sedan  ·  

Se på Facebook

Svensk mat- och miljöinformations köttskattkampanj får allt mer uppmärksamhet inom forskningen, såväl i Sverige som internationellt. Vi sitter nu i refetrensgruppen för detta stora forskningsprojekt på SLU, som studerar effekterna av att införa klimatskatter på mat.

Landets Fria Tidning: "Mellan 20 och 30 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser kommer från livsmedelsproduktion och konsumtion. Forskare vid SLU vill därför undersöka om det är lämpligt att ha en extra skatt på livsmedel som ger stora utsläpp."
... Läs merLäs mindre

1 månad sedan  ·  

Se på Facebook

Svensk mat- och miljöinformation har uppdaterat sin profilbild. ... Läs merLäs mindre

2 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Vid sidan av djurindustrin är palmoljeproduktion den stora miljöboven inom livsmedelssektorn. Idag har SvD ett stort reportage om palmoljan:

"Sumatras urskogar är i stort sett borta. Borneos går samma väg. I dess ställe odlas palmolja för världens kakor, tandkräm och biodiesel. Industrin har på kort tid blivit Indonesiens främsta export. Men skövlingen producerar också skogsbränder. Förra året slukade lågorna en yta stor som Dalarna och släppte på ett par månader ut lika mycket växthusgaser som Japan gör på ett år." 🙁
... Läs merLäs mindre

2 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Höjd skatt på kött kan bli verklighet i Tyskland. Landets miljömyndighet föreslår nu en höjning av skatten på animaliska produkter, från dagens 7 procent till 19 procent. ... Läs merLäs mindre

Dagens ETC: "TYSKLAND KAN FÅ KÖTTSKATT"

3 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Kom gärna på vårt planeringsmöte på torsdag. Vi kommer att gå igenom, prioritera och planera för alla idéer vi brainstormade fram på vårt senaste möte!

Medlems- och arbetsgruppsmöte SMMI, del 2
... Läs merLäs mindre

Medlems- och arbetsgruppsmöte SMMI, del 2

november 24, 2016, 6:00e m - november 24, 2016, 8:30e m

Detta möte är en uppföljning på medlems- och arbetsgruppsmötet som hölls den 13 november. Mötet kommer att vara inriktat på att planera och organisera de idéer som kom upp vid mötet den 13 n...

5 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Missa inte Svensk mat- och miljöinformations medlems- och arbetsgruppmöte 13 november! Vi pratar om vegonorm, köttskatt, skolföreläsningar, vegoforum och om hur du kan bli aktiv i föreningen. Anmäl dig till contact@smmi.nu idag!

Medlems- och arbetsgruppmöte SMMI
... Läs merLäs mindre

Medlems- och arbetsgruppmöte SMMI

november 13, 2016, 12:00e m - november 13, 2016, 5:00e m

Den 13 november anordnar vi årets stora medlemsmöte, där du som är eller vill bli aktiv i Svensk mat- och miljöinformation är välkommen till en dag där vi lär känna varandra, brainstormar o...

6 månader sedan  ·  

Se på Facebook

Svensk mat- och miljöinformation har uppdaterat sitt omslagsfoto. ... Läs merLäs mindre

6 månader sedan  ·  

Se på Facebook